您好,欢迎来到世娱网。
搜索
您的当前位置:首页Unit 2 The United Kingdom

Unit 2 The United Kingdom

来源:世娱网
■ j隔 本文是关于中国科学家秦大河被授予国际气象组 织奖的报道。 1 1.the。表特指用定冠词the。 12.As。表示“作为”。 13.to cross。在“the first+名词”后作定语,通 常用不定式。 14.gathered。因evidence与gather是被动关系, 所以用过去分词短语作定语。 15.frequently。修饰动词词组“go to extremes”, 用副词。 16.ThereforegFhus。前后是因果关系。 17.that。固定搭配:such…that。 18.He。由also一词判断,使用代词he指代前 文Hui Liangyu。 19.but。固定搭配:not only…but。 20.山at。句型: “There is no doubt that…”,其 中that引导同位语句型。 兰、阅读理解 本文讲述的是科学家们对“宇宙大爆炸”实验的 不同看法。 21.C。作者意图题。本文作者客观介绍了科学家 们对“宇宙大爆炸”实验的看法,B项最符合文意, 其他选项主观、片面。 22.B。词义猜测题。可根据词形变换判断: stimulate的意思是“刺激”,stimulating(现在分词) 表示“刺激的”。通过句子“it mea3tlS that we under- stand less than we thought about nature”可判断作者对 此实验结果的态度是肯定的,只有选项B是含有 “褒”意。 23.C。细节理解题。选项C可在原文第3段找到 答案。选项A不符合文意(根据原文第1段),选项 B在文中没有提及,选项D只是科学家的猜想,不一 定是事实(根据原文倒数第2段)。 24.A。主旨概括题,通过谚语概括文章大意。 A项意思是“事物都有着(正反)两面性”,表明“宇 宙大爆炸”实验既有利也有弊,符合原文意思。 25.D。推理判断题。文章只列举科学家对实验 结果的猜测,但实验结果仍无人知晓,并且是不可预 计的(unexpected),因此选D。选项A能在原文第2 段 接找到,不属于推理判断得出的。选项B、C在 文 沿右提及 四、基础写作 In order to arouse students’interest in science and esearch and to improve trheir practical skills,our school successfully held a Science and Technology Festival in he sttadium at 2:30pm on June 12th,2009.In the festi- val,students were provided with the chances to know more about the life experiences of the scientists and the latest inventions a8 well,Moreover.the products invented by our students were on exhibition at the sanle time.Stu- dents took an active part in such a meaningful activity hatt they benefited a lot.Many students showed their de- termination that they would spare no efforts to equip hemselvest with knowledge in order to"make contribu- tions to the development of their motherland. 五、读写任务 The passage tells us that despite facing obstacles and failures,many people wih ttheir distinct qualities were able to overcome difieulty and eventually realized their goals and achieved SUCCESS. Greatly inspired by the article,I learn that one will ifnally succeed if he acquires the quality of persistence. As the saying goes,God helps those who help them- selves.Success will only belong to those who are strong-- willed and determined. Country born and country bred,my cousin Jaekie was poor at English study.oral English in particular.He was always the one laughed at by the fellow students in class.However,he didn’t give up.On the contrary,ev- eryday he kept listening to the tape so a8 to imitate the standard pronunciation and practise his English orally. As was expected,he got rid of his terrible accent and even won the fistr prize in the English Oral Contest of our schoo1. AⅡin all。with a strong will in mind。one is prepar- ing himself on the way to success. 责任编校蒋小青 Unit 2 The United Kingdom 模拟操练 一广州增城市荔城中学完形填空 阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~10各题 所给的A、B、c和D项中。 一马玉湖 、celebrations to tIle Games.Open Weekend is part of the Cultural Olympiad and by the Premier Partner of the Cultural Olympiad. Fifty-seven events taking place as part of Open Weekend are witlI the London 2012 Inspie Mark.r London 2012 Open Weekend is about enabling ac. cess to excellence in the arts,culture and spoft and cele— brating three years to go until the London 2012 Olympic Games.111e number of exceeds last year’s total of The ondon L2012 Inspie rprogramme ecog・r nises 2 participation projects and events inspied by rLondon 2012 and contributing to its wider legacy.The 655 events.Events contains all forms of arts,culture and sport,including opportunities to train with experts,see  .. .............—.Inspire programme and Open Weekend are 墨 0f how London 2012 is enabling people and communities right across the UK to 里 from the Games,encouraging 2—hidden treasures and go behind the scenes of arts and sporting venues. Open Weekend 3 everyone to share in the ex. participation and recognising the contribution people, citement of he Games,be itnspired,get involved,unleash places and projects are making to the Q of the 2012 Olympic and Paralympic Games. 1.A.achievements B.incidents creativity(激发创造力)and try something 4一.The events provide a curtain raiser to the annual countdown 高中2009年第7-8期 模拟操练 C.activities 1^…~:…一L.D.events D一…,1.. to play in the snow,building snowmen,having snowball ightfs,sledging and some even snowboarding and skiing. C.finely 3.A.requires C.enables 4.A.smart D.beautifully In London,bus services were withdrawn for a day B.forbids D.allows B.new and tubes and trains were cancelled.Major motorways in the country had to close.Many people were unable to get to work and it is thought the cost of this lost labour is C.royal D.original around£1 billion(10 billion yuan)to businesses and the economy. 5.A.supported B.held C.opposed D.inspired B.thrilied D.recognised Anyone who wanted to leave the country had prob— 6.A.arranged C.organized 7.A.complete C.mass lems too.Runways were closed at all the UK’s major airports because of the amount of snow.Hundreds of lifghts were cancelled leaving some passengers stranded at airports. B.individual D.personal 8.A.examples B.businesses So why is the UK so ill—prepared for SNOW?The C.attractions D.1inks mayor of London,Boris Johnson,explained that there 9.A.result C.benefit lO.A.control B.come D.get B.success aren’t enough snow-ploughs(铲雪机)and gritters (撒沙机)and it doesn’t make sense(不划算)to buy such equipment when it snows so infrequently. C.failure D.defeat he soutTh-east of England was the hardest hit at the beginning of the week but the snow is now moving northwards where the chaos continues. 二、语法填空 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文 连贯的要求,在空格处填人一个适当的词或使用括号 中词语的正确形式填空。 Brirain is and has always been a mixed race society. More ice and snow is forecast throughout the week and the advice from travel and weather organisations is to stay indoors unless you really need to venture out 1 1.Which of the following facts is False according to the passage? Early in our history we were invaded(侵人)一 Africans 13 Ro— mans,Saxons,Vikings and Normans armies,and later (bring)to Britain by force in the sev— A.More than 30oo schools had to close for the heavy snow. enteenth and eighteenth centuries as slaves or servants. the years,thousands of people have arrived in B.Major motorways in the county had tro close for the bad weather. Britain as refugees(难民)from France,Ireland,Rus— sia,and other countries,escaping from persecution(迫 害)orfamine in 垒 own countries. There are British people 15 parents first came C.Runways were closed at all the UK’s major air— ports for the amount of snow. D. I e government organized to clear the snow away with snow—ploughs and gritters. t0 Britain in the l950s and 1960s from the Caribbean. India,Pakistan,Hong Kong and places.Their 2.What does the underlined phrase venture out probably mean in last paragraph? A.go out C.take Do risks B.search out D.stay indoors homes are mainly in the big English cities like London, BirminghaIn and Manchester. About 8%of the popu ̄tion of Britain today ale people from other 1 7 r culture) and et}lnicities. 一 ~3.What can we learn from the text? That is 4.6 million people.According toBBC re— A.School children seemed happy to head out to play in the snow though schools had to close. B. rhe cost of the lost labour reached around 10 billion yuan to businesses and the economy. C.Hundreds of flights COUldn’t land because the port in September 2005,immigration made up more than half of Britain’s population the(grow)fix ̄m 1991 to 2o01.The Guardian newspaper reported in 2007 that (1ate)government estimate for long-term net immigration to the UK is 145 Ooo a year. runways were closed at major British airports. D.Tubes and trains in London were cancelled.but drivers were still driving in main motorways. 4.What can we infer rom tfhe passage? 三、阅读理解 阅读下列短文,从每题所给的A、B、c和D项 中,选出最佳选项。 he BriTtish usually expect one or two snowfalls each year but the amount of snow rarely affects everyday life. A.The heavy snow is what the British have been expecting for 18 years. B.The heavy snow has been a very rare heavy one in the UK for 18 years C.The heavy snow doesn’t please school children at aJl_ D.The government isn’t ill—prepared for snow. However,this week Britain has had the worst snow it has seen in around 18 years.Some places had more than 30cm in a day. e bad weather caused severe disruption(严重干 扰).More than 3000 schools had to close as teachers and pupils were unable to get to schoo1.School children weren’t too unhappy about it though as they headed out 5.Which of the following would be best title for the passage? 高中2009年第7 8期 胁 j j A.Harsh Winters Visit Britain. 会和 残奥会成功举办所做的贡献。 一{五ed::4/" B.Heavy Snow Hits the UK. C.Bad Weather Causes Chaos Just in London. D.Heavy Snow Causes Disruption Only in Motor- 四、基础写作 以下表格内容反映了英国的一些基本情况 联合王国 (大不列颠及 首都 北爱尔兰联 合王国) 16111亿 .国别 伦敦 地理 北大西洋欧 位置 洲西北部 人口 24.482万 冬温夏凉, 面积 平方公里 气候 雨量充足 1.由英格兰、威尔士、苏格兰、北爱尔兰组成; 2.历史悠久,景点很多,如“大笨钟”、伦敦塔和格林 国情 威治等; 3.世界工业最早发展的国家之一,对人类工业化 (industri&Hzation)做出了贡献。 假如你是李华,请你根据上面表格所提供的信 息,给校报写一篇英语稿,内容包括: 1.英国的首都和地理位置; 2.英国的人口、面积和气候; 3.英国的国情状况。 【写作要求】 只能使用5个句子表达全部内容。 【评分标准】 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。 答案与解析 一本文报道了英国一直作为混合种族社会的历史渊 源和人口结构。 11.by。在被动语态中引导动作的执行者,用by。 12.were brought。主语Africans与bring是被动 关系,用被动语态。 13.Over。句中over het years表示“多年以来”, 介词over表示“在……期间”。 14.t}leir。指“数以千计难民的”,用形容词性物 主代词作定语。 15.whose。引导定语从句并在从句中作定语。 16.0tller。指“其它的”地方。 17.cultures。考查名词的复数。 18.a。指“一份”报告或“一篇”报道。 19.growth。作made up的宾语,用名词。 20.1atest。在冠词t}le与名词之间应当用形容词 作定语,latest表示“最新的,最近的”。 三、阅读理解 本文讲述大雪袭英国,给全国上下人们生活、路 运和航运等交通造成的混乱。 1.D。正误判断题。由倒数第三段中的The may. or of London….here aren’t enough snow—ploughs and glitters and it doesn’t make sense to buy such equip- 模 拟 操 练 ment…可知,并没有组织清雪。 2.A。词义猜测题。由最后一句“the advicefrom travel and weather organisations is to stay indoors”的建 议stay indoors“呆在家里,不外出”,和从unless所 表达“除非”的条件可知A项正确。 3.A。细节理解题。由第二段“School children weren’t too unhappy about it though as they headed out 、完形填空 本文主要介绍举办“伦敦2012奥运开放周末 (London 2012 Open Weekend)”来迎接3年后奥运所 举办的活动项目、方式和目标。 1.D。从“last year’S total of 655 events”中的 events所表达的涵义中得到答案。 2.A。从hidden修饰的treasures的逻辑推理中 获取previously(以前)答案。 3.C。从首句London 2012 Open Weekend is about enabling access to excellence in the arts…中得知,表示 肯定。enable sb.to do sth.“使得某人做某事”。 4.B。句意:伦敦2012奥运开放周末让人人分享 奥运的激动,启迪、参与、发挥创造力和尝试新事物。 5.Ao从Open Weekend is part of the Cultural to play in the snow….skiing”可知,学童对雪没有太 多不满意的,似乎他们直接冲出去在雪地里玩……所 以A项正确。 4.B。推理判断题。由文章第一段的“this week Britain has had the worst snow it has seen in around 18 years”可推知B项正确。 5.B。主旨大意题。本文主要讲大雪袭击了整个英 国。 四、基础写作(Otie possible version) he UniTted Kingdom of Great Britain and Northern Ireland,commonly known as the United Kingdom,the UK,or Britain,consists of England,Wales,Scotland and Northern Ireland,with a total area of 244,820 sq km. Olympiad推断,奥运开放周末得到the Premier Part. ner of the Cultural Olympiad的支持supported,符合生 活常识。 6.D。句意:作为伦敦2012奥运开放周末的57 个举办项目得到2012伦敦奥运激励方案的承认。 7.C。从Fifty—seven events和Open Weekend所 The United Kingdom,whose capital is in London,lies in the North Atlantic 0eean off the northwest of mainland Europe,with a total population of 161,l 10,000.Britain enjoys wariTl winters and cool summer wih a ltot of rain— fall throughout the year. e UK has a long history with many famous places of interest,such as Big Ben,the Tower of London and Greenwich.Besides,Britain is among highly industialr・ ized countries in the world and has made a great contri— bution tO human industrialization. 反映的信息看是群众性mass参与的项目和活动。 8.Ao examples榜样,businesses商业,attrac. tions吸引力,links链接。 9.C。benefit from得益于。 1O.B。句意:激励方案和开放周末成为如何使 全英人民和社区直接受益于奥运会的典范,它们鼓励 责任编校蒋小青 参与,承认人民和地方及其工程为2012年伦敦奥运 高中2009年第7・8期 

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- worldimage.cn 版权所有 湘ICP备2024080961号-5

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务